Haber

Meral Akşener: Seçim 14 Mayıs’ta olmazsa zamanında olur

Türkiye bir gün içinde iki büyük sarsıntıyla sarsıldı.

Son verilere göre yaklaşık 25 bin kişinin yaşamını yitirdiği sarsıntının yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Bu kapsamda siyasetçiler de deprem bölgesine giderek bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceliyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’ı da ziyaret etti.

“Seçim 14 Mayıs’ta Olmazsa Zamanında Olacak”

Akşener, temaslarının ardından İsmail Saymaz ile görüştü.

Durumu değerlendiren Akşener, yaklaşan seçim tarihiyle ilgili tartışmalara ilişkin şunları söyledi: “14 Mayıs’ta olmayabilir, yetişmeyebilir ama zamanında olacağını düşünüyorum. Ben de öyle olması gerektiğini düşünüyorum.”söz konusu.

“Devlet kurumları gitti, liyakat diye bir kavram kalmadı”

Aksener dedi ki:

Bu canavarca sistem, hızlı karar alma – işlerin çabuk çözülmesi sorununun hiç de fazla olmadığı, tersinin karar süreçlerini sekteye uğrattığı ve hızlı aksiyonun ortadan kalktığı bir idari sorunu da beraberinde getirdi.

Bir bütün olarak baktığınızda bu tek adam sisteminin hem bürokrasiyi artırdığını hem de işleri kolaylaştırmaya çalışırken karar alma mekanizmalarını katman katman oluşturduğunu gördük.

Devlet kurumları gitti, liyakat diye bir kavram kalmadı. AFAD’ın arama kurtarma ve afet uzmanı olması gereken bir arkadaşı Diyanet Vakfı’na geldi ve tecrübesiz…

Adamım olsun, itaat etsin. İtaat-rahatlık modelinin liyakat ve hafızayı ortadan kaldırdığını gördük. Behemehal bu ucube sistemin değişmesi gerekiyor.

“Deprem mağdurlarını yurtlara değil otellere yerleştirin”

Akşener, üniversitelerde uzaktan eğitim ve depremzedelerin yerleştirilmesi için KYK yurtlarından öğrencilerin çıkarılması konusuna da değindi.

Ailelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesini doğru bulmuyorum. Yurtlar çoğunlukla altı kişiliktir. Bir aile düşünün, ister beş, ister altı, yedi kişilik, bir yere kapanıyorsunuz, olmuyor. KYK yurtları tahsisi yerine turizm dışı otellere tahsis edilebilir.

Evler tahsis edilebilir. yanlış bulmuyorum Bu bölgede 285 bin öğrenci var, bu çocukların durumunu ne yapacaksınız? Ancak deprem dışında üniversitelerde okumak istiyorsa alsın…

Zaten pandemide iki yıl geride kaldı. Üniversitede sadece eğitim yoktur bunun adı da eğitimdir. Üniversite mezunu olmak ne demek, o hocayı tanımak demek. Endişelerinizden, yüklerinizden veya ön yargılarınızdan kurtulmak demektir.

Farklı hocalardan ders almak demektir. Bunu eski bir üniversite hocası olarak söylüyorum. yanılmadığımı belirtmek isterim. Hele aileler KYK yurtlarında sıkışıp kalmışken…

O çocukları buraya getirmek yerine hem buradakilerin hem de diğer okullardan gelenlerin devamını sağlamak gerekiyor. Neyse ki üniversite kapalıydı. Bence bu çok yanlış”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu