Teknoloji

Klavye Kullanırken İki Kere Düşünmek Zorunda Kalabiliriz: Tuş Seslerini Dinleyerek Veri Oynatabilen Sistem Geliştirildi

Bleeping Computer’a göre, Birleşik Krallık’taki üniversitelerden bir araştırma ekibi, çok şaşırtıcı ve aynı zamanda düşündürücü bir derin öğrenme modeli geliştirdi. model, klavye vuruşlarını dinleyerek bilgi çalabilir.

Yani model bir mikrofon yardımıyla klavye vuruşlarınızı dinleyebilir ve şifre gibi özel bilgilerinizi çalabilir. PDF olarak yayınlanan araştırma makalesine buradaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Model %95 doğrulukla dinleyebilmektedir.

Daha da şaşırtıcı olan ise modelin gücünü klavyenin yanına yerleştirilmiş bir mikrofondan alması. %95 doğruluk varsayımları yapabilmek Zoom gibi bir video konferans uygulaması aracılığıyla tuş vuruşları kaydedildiğinde %93’e kadarBelli bir başarı oranı yakalandığı söyleniyor.

Mevcut siber tehditler yetmezmiş gibi hayatımıza yeni bir endişeyi de getiren bu tür saldırılar sadece şifreleri değil. mesajlar gibi diğer özel bilgilerin yanı sıra Oynanabileceğini gösteriyor. Bilim adamları, böyle bir baskın için, saldırganların yakındaki bir mikrofonu veya kötü niyetli olarak virüs bulaşmış bir akıllı telefonu kullanarak tuş vuruşlarını kaydetmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca Zoom gibi uygulamaların da deneylerde görüldüğü üzere riskli olabileceği ekleniyor.

Araştırmacılar, bir MacBook Pro’daki 36 tuşun her birine 25 kez basarak ve iPhone 13’ün küçük yardımıyla her vuruşun sesini kaydederek modeli eğittiler. Daha sonra, kayıtları kullanarak her bir tuş için farklılıkları görselleştiren dalga biçimleri ve spektrogramlar ürettiler. . CoAtNetSözde bir görüntü sınıflandırıcıyı eğitmek için kullandılar.

Telefon bilgisayardan 17 cm uzağa yerleştirildi.

Deneylerde iPhone 13 Mini’yi bilgisayardan 17 cm uzağa koymuşlar. bunun sonunda ise CoAtNet yukarıda paylaştığımız %95 ve %93 doğruluğa ulaştı. Skype’ta yapılan deneyde %91.7’lik bir oran vardı.

Bilim adamları, farklı bir yazım veya rastgele şifreler kullanmanın bu tür saldırılara karşı bir önlem olarak kullanılabileceğini söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu